6. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali İstanbul'da Başladı

İstanbul'da düzenlenen 6. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, önemli sanatçıların katılımıyla başladı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, Halk Müziği Paneli ile kapılarını açtı. Festival, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşti.

Festival Açılışı ve Konuşmalar

Panelin moderatörlüğünü ünlü televizyon sunucusu Okan Bayülgen üstlenirken, Yavuz Bingöl, Sema Moritz, Elif Buse Doğan ve Ekaterina Shelehova konuşmacı olarak yer aldı. Festivalin genel sanat yönetmeni Yavuz Bingöl, bu yıl festivalde yer alacak sanatçıların uluslararası üne sahip olduğunu vurguladı. Bingöl, "Halk müziğini gelecek nesillere aktarmak amacıyla böyle bir festivali altı yıl önce başlattık," dedi.

Sanatçıların Görüşleri

Sema Moritz, müziğe küçük yaşlarda başladığını ve her şarkının bir süreç olduğunu belirtti. "Eğer bir şarkıdan kendim eğlenemiyorsam asla söylemiyorum," diyen Moritz, müzik çalışmalarına olan tutkusunu paylaştı.

Elif Buse Doğan, halk müziğinin sözlü kültürünün öneminin altını çizerken, ailesinden aldığı aşıklık geleneğinin yanında konservatuvar eğitimine de değindi. Doğan, coğrafyanın zenginliğini keşfettiğini ifade etti.

İstanbul’da konser verme heyecanını dile getiren Ekaterina Shelehova, çevresinin desteği sayesinde sanatta başarılı olduğunu vurguladı. Müzik eğitiminin asla bitmeyeceğini belirten Shelehova, her zaman kendini geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Öne Çıkan Sanatçılar

Festival boyunca bir dizi konser verilecek. Alireza Ghorbani 2 Ekim’de sahne alırken, festivalin kapanışında 3 Ekim’de Oktay Kaynarca, Elif Buse Doğan ve Yavuz Bingöl aynı sahneyi paylaşacak. Konserde, konuk sanatçı olarak Sema Moritz da yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında "6. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali" Halk Müziği Paneli ile başladı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu Alt Fuaye'de Okan Bayülgen moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Yavuz Bingöl, Sema Moritz, Elif Buse Doğan ve Ekaterina Shelehova konuşmacı olarak yer aldı.

Orta Doğu'da füze savaşları Gündem MİT ve Emniyet'ten FETÖ operasyonu Gündem İstanbul çıkışlı uçuşlar iptal edildi Gündem İran'ın İsrail'e attığı füzeler Türkiye'den de görüldü Gündem