5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? Bakan duyurdu: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hesaplara ne zaman geçecek?

Emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son dakika açıklaması ile Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ne zaman hesaplara geçeceğini duyurdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olarak emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Peki, 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

Abone ol

Emekli ikramiyesi ödemeleri için arayışlar sürerken Bakan Işıkhan'dan konuya dair son dakika açıklama geldi. Kabine Toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, emekliye 5 bin ikramiye ne zaman verilecek, ne zaman hesaplara geçecek sorusuna tarih vererek cevapladı. Peki, 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak?

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini işaret etti. Bakan Işıkhan, "Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." dedi.

5 BİN TL İKRAMİYE HANGİ EMEKLİLER ALAMAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" sözleri ile emekli olup çalışmaya devam edenlerin bu ikramiyeden yararlanamayacağını belirtti.

KİMLER NASIL FAYDALANACAK?

5.000 TL’lik ikramiye önümüzdeki günlerde emekli aylığı alanlar ile dul ve yetim aylığı alanlara ödenecek. Fakat dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı pay sahipliği oranında ikramiye ödenecek. Örneğin geride kalan dul eşin ölüm aylığı hak sahipliği yüzde 75 ise 3.750 TL, yüzde 50 ise 2.500 TL ikramiye alması söz konusu olacak. Geride kalan yetim çocuklar için ise yüzde 25’lik pay sahipliği çerçevesinde 1.250 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlanıyor Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan uyuz vakası açıklaması Sağlık Öğrenciler isyan etmesin de ne yapsın Eğitim Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması! Gündem