41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2-10 Kasım'da Başlıyor

Azerbaycan onur konuğu olarak yer alacak 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihlerinde kapılarını açacak.

Abone ol

Türkiye’nin en büyük kitap etkinliği olan 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihlerinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Yurt içi ve yurt dışından birçok yayınevi, yazar ve okurun katılım göstereceği fuarda, onur konuğu ülke Azerbaycan, onur yazarı ise çocuk ve gençlik edebiyatının önemli isimlerinden Yalvaç Ural olarak belirlendi.

Etkinlik Detayları Açıklandı

Bu yılki fuarın ana teması "Çocukluk Şenliktir!" olarak belirlendi. Fuarın detayları, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Türk yayıncılık sektörünün hızla geliştiğini belirterek, "Geçen yıl yaklaşık 100 bin yeni kitabın yayımlandığına dikkat çektik," dedi.

Fuar Kapsamında 400'den Fazla Etkinlik

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın 50 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirileceğini ve 1000’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağını açıkladı. Ersözlü, "Bu yıl toplamda 400’ün üzerinde etkinlik düzenlenecek. Dört gün boyunca çocuklarımıza ve gençlerimize fuar ücretsiz olacak," dedi.

Dünya Edebiyatından Önemli İsimler Burada

Fuarın uluslararası bölümünde, Romanya, İran, Hırvatistan, Çin ve İngiltere’den yayınevleri yer alacak ve önemli telif anlaşmalarına imza atılacak. Bu süreçte yurt dışından gelecek yayıncılarla birebir görüşmeler yapılacağını belirten Beyoğlu, "TEDA Programı ile 4 bin 122 eser 95 ülkede yayınlandı," ifadelerini kullandı.

İllüstratörler Duvarı ile Yeni Yetenekler Keşfedilecek

Etkileyici etkinliklerin yanı sıra, fuar alanında "İllüstratörler Duvarı" olarak adlandırılan bir bölüm oluşturulacak. Genç illüstratörler ve öğrenciler, çalışmalarını tanıtma fırsatı bulacak. Fuar hakkında daha fazla bilgi için istanbulkitapfuari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu seneki ana teması "Çocukluk Şenliktir!" olarak belirlenen etkinliğin detayları, Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen basın toplantısında anlatıldı. Etkinlikte, TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü konuştu.

İstanbul'da Cuma Trafiği: Yoğunluk Artıyor Gündem Hakkari Dağlarında En İyi Bal Üretimi İçin Çalışan Ordulu Arıcılar Gündem Kansere Karşı Dirençli Bir Kadın: Serap Kaya'nın İlham Verici Hikayesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunmada yerlilik vurgusu Gündem