4 yıl sonra ilk defa İmralı'da: Abdullah Öcalan'dan çağrı! "Süreci hukuki zemine çekecek güce sahibim"

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrılarının ardından, DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı’da Abdullah Öcalan ile yıllar sonra aile görüşmesi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Ömer Öcalan, 23 Ekim 2024'te yapılan bu görüşmenin rutin aile ziyareti olduğunu belirtti. Ayrıca amcası Abdullah Öcalan'ın, "Süreci hukuki zemine çekecek güce sahibim" sözlerini de paylaştı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik son açıklamalarının ardından, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İmralı’da yıllar sonra amcası Abdullah Öcalan ile aile olarak yüz yüze görüştüklerini açıkladı.

"RUTİN BİR AİLE GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Ömer Öcalan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "3 Mart 2020’deki son yüz yüze görüşmenin ardından, 23 Ekim 2024’te Sayın Abdullah Öcalan ile rutin bir aile görüşmesi gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan aile görüşlerinin koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz" dedi.

"KOŞULLAR OLUŞURSA SÜRECİ HUKUKİ ZEMİNE ÇEKECEK GÜCE SAHİBİM"

Ömer Öcalan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ikinci paylaşımda, "Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi“ sözlerini kullandı. Abdullah Öcalan'ın bir çağrısı olduğunu söyleyen yeğen Ömer Öcalan, amcasının sözlerini paylaştı;

"Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”

Ankara'da 29 Ekim etkinlikleri iptal edildi Gündem Eminönü-Bursa feribotunda bomba ihbarı Gündem TSK, Suriye'nin kuzeyinde PKK hedeflerini vurdu Gündem TUSAŞ çalışanı: Hainlere inat daha fazla üreteceğiz Gündem