32 viraj tarih oluyor! Güzeldere Tüneli'nde ışık göründü! 45 dakikalık yol 5 dakikada geçilecek

Van-Hakkari kara yolu üzerinde bulunan ‘32 Viraj’ bölgesinde 2013'te inşasına başlanan çift tüplü Güzeldere Tüneli'nin bir tüpünde ışık göründü. Projenin sona ermesi ile 45 dakikalık yol 5 dakikaya inecek.

Abone ol

Van-Hakkari kara yolu üzerindeki 2 bin 730 rakımlı ‘32 viraj’ olarak bilinen Güzeldere Geçidi Tünel projesiyle tarihe karışıyor. Projenin bitmesiyle 45 dakikalık virajlı yolculuğun 5 dakikaya kadar düşürülmesi isteniyor.

ÇALIŞMALAR SÜRATLE DEVAM EDİYOR
Hakkari’yi Van'a bağlayan karayolunun 80'inci kilometresinde bulunan ve özellikle kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan, birçok ölümlü trafik kazasına neden olan ve halk arasında ‘32 viraj’ olarak adlandırılan dağlık bölgenin altında yapılan çift tüplü tünelde çalışmalar süratle sürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının hazırladığı ‘Güzeldere Tüneli Projesi’ bünyesinde Güzeldere Geçidi’ne 3 kilometre uzunluğunda çift şeritli iki tünel inşa edilirken, 22 kilometrelik zorlu yol, 3 bin 100 metrelik düz bir tünel ile 5 dakikaya indirilecek.

Ayrıca Esendere, Umurlu ve Üzümlü sınır kapılarından İran’a olan ulaşımda da rahatlama sağlayacak olan projenin çevre illere olan ilgiyi arttırması bekleniyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri yarın Türkiye'ye gelecek Gündem 'Seçmen kaydı sorgulama' e-postası ile dolandırıcılık! Gündem Galeria Sitesi'nin müteahhidi Ankara'da yakalandı Gündem Bir istifa çağrısı da Cumhur İttifakı ortağından Gündem