12 ilde teröristlerin inlerine girildi! Kaçacak delikleri kalmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen Kahramanlar-33 operasyonunun detayları hakkında paylaşımda bulundu. 12 ilde teröristlerin inlerine girildiğini belirten Bakan Yerlikaya, "başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Abone ol
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne karşı 12 ilde yapılan Kahramanlar-33 operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla 12 ilde mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen "KAHRAMANLAR-33" operasyonlarında; 73 barınma alanı imha edilerek çok sayıda anti-tank, obüs ve top mühimmatı ile tanksavar silahı ele geçirildi.

  • Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

İşte operasyonların yapıldığı yerler;

  • Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum ve Gümüşhane’de Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığının koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando, Güvenlik Korucuları ve J-SİHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin katılımıyla Kahramanlar-33 operasyonu düzenlendi.

  • Pervari, Şırnak-Merkez, Hakkari-Merkez, Şemdinli, Yüksekova, Güçlükonak, Beytüşşebap, Lice, Hozat, Nusaybin, Dargeçit, Merkez, Tatvan, Hizan, Gevaş, Şenkaya, Doğubayazıt, Kürtün ilçeleri kırsalı ile Sözde Bali Ana Barınma Alanı, Gabar ve Cudi Dağında düzenlenen Kahramanlar-33 operasyonları neticesinde mühimmat ile çok sayıda fünye, mutfak, sağlık, yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Manavdan 15 kilo esrar çıktı Gündem Meteoroloji'den 28 kente yağış uyarısı Gündem Zonguldak'ta heyelan! Gündem Trafik ekiplerinden Bolu uyarısı Gündem