10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1962 yılından beri kutlanmaya devam ediliyor. Gazetecilik mesleğini zor koşullarda yapan ve bazen hayatlarını feda eden gazetecileri anmak için anlamlı sözler, resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları derlemesi hazırladık. İşte Çalışan Gazeteciler Günü mesajları...

Abone ol

Çalışan Gazeteciler Günü, 10 Ocak 1962 tarihinden bu yana kutlanmaktadır. İlk olarak bayram olarak kutlanan bugün, ihtilal sonrasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü adını aldı. Gazetecilik mesleğini yapanları onurlandırmak için kutlanan bu güne özel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajları ve resimli mesajlar, anlamlı sözleri haberimizde bulabilirsiniz.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

4 Ocak 1961'de kabul edilen Fikir İşçileri Kanunu ile basın çalışanlara bazı haklar veriyor ve onlara yasal güvence sağlıyordu. Bu düzenleme ile gazeteciler, "Fikir İşçileri" olarak tanımlanıyordu. Buna göre iş sözleşmeleri yazılı olarak yapılacak, sözleşmelere iş türü ve ücret miktarı yazılacak.

Bu çıkarılan 212 sayılı yasanın verdiği sorumlulukları kabul etmek istemeyen 9 gazete patronu, gazetelerini üç gün kapatma kararı aldı. Bu olay "Dokuz Patron Olayı" olarak tarihe geçti. Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah gazeteleri patronları tarafından yapılan boykot sırasında gazeteciler, halkı habersiz bırakmamak için "Basın" isimli bir gazete çıkardılar.

İstanbul Gazeteciler Sendikası, 10 Ocak'ta basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan kanunun çıkışı üzerine gerçekleşen medya patronlarının boykotu karşısında basın çalışanlarının elde ettikleri başarıya sahip çıkmak ve üyelerine moral vermek için 10 Ocak 1962'yi Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlama kararı aldı ve Park Otel'de bir tören düzenledi.

Türkiye'de 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, "10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirildi.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. M. Kemal Atatürk

Basın hürriyeti, öteki hürriyetlerin emniyet sübabıdır; diktatör hükümetlerden başka hiçbir kuvvet onu kısamaz. - George Mason

Basın hürriyeti kalkarsa, vicdan, eğitim, konuşma hürriyetleri de kalkar. F.D.Roosevelt

Gazetesiz bir hükümet idaresine, hükümetsiz bir gazete idaresini tercih ederim. - Jefferson

Hürriyetimiz, basın hürriyetine dayanır; basın hürriyeti de kaybolmadan kısılmaz. A. Brisbane

Üç gazete, beni yüz sancaktan daha çok korkutur. - Napoleon

Bizi idare edenler, hükümetler ve gazetelerdir. - Wendel Phillips

Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir. - M. Kemal Atatürk

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.”

Bütün bu fonksiyonlar dikkate alındığında basın mensuplarımızın son derece önemli bir görevi ifa ettikleri açıkça ortaya çıkmaktadır. Görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için basın mensuplarımızın çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin kutlandığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm basın mensuplarımıza kutlu olmasını diliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen; bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlarız.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü Kutluyoruz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen siz değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ederim.

Tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a tazminat ödeyecek Gündem Milli Eğitim Bakanı'ndan atama açıklaması Gündem 300 bin işçiye kadro geliyor Gündem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Derdimiz ateşkesin sağlanması Gündem