Orta gelirliye konut kampanyası ne zaman açıklanacak?

Orta gelirliye konut kampanyası detayları, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakan Nebati ile ortak bir açıklama yaparak orta gelirliye konut kampanyası detaylarının açıklanacağı tarihi söyledi. Peki, orta gelirliye konut kampanyası ne zaman açıklanacak, başvuru şartları neler, kimler başvurabilecek?

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyasına ilişkin detayları 4 Ocak saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. İki bakanın yaptığı ortak açıklama ile orta gelirliye konut kampanyası detayları 4 Ocak'ta belli olacak.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Orta gelirliye konut kampanyası detayları, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından 4 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Orta gelir ve orta gelir üste hitap eden bir projemiz var. Bu yeni hamlemizin tüm detaylarını inşallah yıl sonu, 2023'ün başı itibariyle aziz milletimizle paylaşacağız. 25 bin konutumuzun ihalesini yaptık ve en geç 2 yıl içerisinde ilk 250 bin konutumuzu vatandaşımıza, milletimize armağan edeceğiz.” dedi.

ORTA GELİRLİ İÇİN KONUT KREDİSİ ÇALIŞMASI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütülen orta gelir ve orta gelir üste hitap eden bir proje olduğunu da belirten Bakan Kurum, “Bu proje kapsamında tüketicilerin ev alırken kullanacakları konut kredilerine ilişkin uzun zamandır bir çalışma yapıyoruz. İstiyoruz ki bir taraftan konut arzını artıralım, yüklenicilerimiz, geliştiricilerimiz, müteahhitlerimiz yeni projeleri yapsınlar. Onlara bu işleri yapacak finansman desteği sağlayalım. Diğer taraftan da evini yeni alacak kardeşlerimize, orta gelire Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de yaşayan memur kardeşlerimize bu imkânı tanıyalım istiyoruz. Bu çerçevede de inşallah toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayacak bu projemizin, bu yeni hamlemizin, konut hamlemizin tüm detaylarını tamamladık. İnşallah yıl sonu, 2023'ün başı itibariyle bu projemizi de aziz milletimizle paylaşacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına hız kesmeden destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları Emlak Konutta "Yüzyılın kampanyası" geliyor Emlak TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir için kura çekilişi ne zaman? Emlak TOKİ Trabzon ve Nevşehir kura çekilişi sonuçları Emlak