Aidat şikayetleri devam ediyor! Uzmanlar kira ücretlerine yaklaşan aidatların çözümü için konuştu

Kiralarla yarışan aidatlar özellikle İstanbul’da sitede yaşayanlara ‘pes’ dedirtti. Yükselen aidat fiyatlarından şikayetçi olan site sakinlerine konuyla alakalı olarak dava açma hakları olduğu aktarıldı. Artan aidat şikayetleriyle ilgili konuşan Avukat Ceren Şarman, kat malikinin aidat fiyatlarının çok fazla olduğunu düşünmesi durumunda aleyhte oy vermesi ve yapılan toplantının ardından bir ay içerisinde iptal davası açma hakkına sahip olduklarını belirtti.

Abone ol

İstanbul’da kira artışlarından sonra aidat fiyatlarında da artış görüldü. Özellikle güvenlikli sitelerde aidatlar kiralarla yarışı hale geldi. Artan aidatlara isyan eden vatandaşlardan biri "Aidat ödenecek gibi değil, 2 bin 500- 3 bin verenler var. Ne yazık ki oralarda da çeteler oluştu"  dedi. Peki vatandaşlar, artan aidat ücretleri karşısında ne yapmalı? Uzman isimler, vatandaşların yüksek aidat ücretlerine itiraz ve mahkeme yoluyla iptal etme hakkı olduğunu bildirdi.
 AİDAT ÇETELERİ OLUŞTU
Site aidatları kiralarla yarışır hale geldi. Aidatlara yüzde 200 oranında yapılan zamlarda asgari ücret ve maliyetlerdeki artışlar gerekçe gösterildi. Site sakinleri neredeyse bir kira değerinde olan o zamlara itiraz etmeye başladı. Bir vatandaş "Aidat ödenecek gibi değil, 2 bin 500- 3 bin verenler var. Ne yazık ki oralarda da çeteler oluştu" dedi.

ZORUNLU OLMAYAN DURUMLARA İTİRAZ HAKKI
Yüzme havuzu yapılması, cephe yenilenmesi gibi zorunlu olmayan durumların fahiş bedellerle bütçeye eklenmesine kat maliki itiraz hakkını kullanabilir. İtiraz hakkını kullanmak isteyen kat maliklerinin harcamaları inceleyip itirazlarını genel kurul divan toplantısında tutanağa işlemeleri gerekmektedir. Toplantıya katılamayan kat malikinin 3 ay süreyle toplantıya gitme hakkı bulunuyor.

LÜZUMSUZ HARCAMALARA DAVA AÇILABİLİYOR
Yüzde 200-300 artışlarla karşılaşan apartman sakinlerinin isyanda olduğunu belirten Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "İlk yapmaları gereken şey kat malikleri toplantısına katılmak. O tutanakla mahkemede dava açmak suretiyle lüzumsuz harcamalar varsa bunun önlenmesini sağlayabilirler" dedi.


"BİR AY İÇİNDE..."
Kanal D Haber'in haberine göre avukat Ceren Şarman, "Kat maliki eğer aidatın çok fazla olduğunu düşünüyorsa o zaman aleyhte oy vermesi gerekmektedir. Toplantıdan sonra bir ay içinde iptal davası açma hakkına sahip olurlar " dedi.

TOKİ Eskişehir - Mersin kura çekilişi sonuçları Emlak "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin 6’ncı etap kura çekiliş tarihi belli oldu Ekonomi Kampanyaları görünce şişirdikleri fiyatları indirdiler! İstanbul'da kiralık ev fiyatları düştü Ekonomi TOKİ Eskişehir - Adana kura çekilişi sonuçları sorgulama Emlak