Zam döngüsü devam ediyor! Motorine 1 lira 65 kuruş zm geldi

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki artışlardan etkilenen motorin fiyatlarına gece yarısı zam yapıldı. Motorine 1 lira 64 kuruş zam gelirken söz konusu artış pompa satış fiyatlarına yansıdı.

Abone ol

Gece yarısı itibariyle motorine 1 lira 64 kuruş zam gelirken, benzin fiyatlarında bir değişiklik olmadı.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 23.87 liradan, benzinin litresi ise ortalama 24.04 liradan satılıyor.


Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

MOTORİN İSTANBUL'DA 24 LİRAYA YAKLAŞTI

Gece yarısı motorine 1 lira 64 kuruş zam gelirken, fiyat artışı pompaya da yansıdı. Zamla birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23 lira 87 kuruş, Ankara'da 24 lira 29 kuruş ve İzmir'de ise 24 lira 40 kuruşa yükseldi. 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

20 Haziran 2023 dolar - euro fiyatları anlık güncel döviz kurları Ekonomi Bakan Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı Gündem Altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Ekonomi Motorine zam mı geldi? 20 Haziran 2023 benzin ve motorin fiyatları son durum! Ekonomi