Yurt dışına çıkış harcında yeni dönem: Pulla ödeme yerine dijital ödeme geliyor

1 Ocak 2025'ten itibaren yurt dışına çıkış harçları dijital platformlar üzerinden ödenecek ve harç pulu kullanımı sona erecek. 2024'te alınan pullar ise 10 Ocak 2025’e kadar geçerli olacak. Yeni yılda harç ücreti 719.65 TL olarak uygulanacak.

Abone ol

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcıyla ilgili önemli bir düzenleme duyurdu. 1 Ocak 2025 itibarıyla yurt dışına çıkış harcının pulla ödenmesi uygulaması tamamen kaldırılıyor. Yeni dönemde harçlar, dijital platformlar ve anlaşmalı bankalar üzerinden ödenebilecek. Bu düzenleme, vatandaşların ödeme sürecini kolaylaştırmayı ve harç kontrolünü dijital sistem üzerinden daha hızlı gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

GEÇİŞ SÜRECİ: 2024 PULLARI 10 OCAK’A KADAR GEÇERLİ

2024 yılı içerisinde alınmış 500 TL tutarındaki harç pulları, 10 Ocak 2025’e kadar geçerliliğini koruyacak. Bu tarihten sonra harç pulu kullanımı tamamen sona erecek. Vatandaşlar, harç pullarını iade etmek isterlerse, belirtilen tarihe kadar ilgili mercilere başvurabilecek.

2025 YILINDA HARÇ ÜCRETİNE ZAM

12 Ağustos 2024’te yapılan zamla 500 TL’ye yükseltilen yurt dışı çıkış harcı, 2025 yılında yeniden artacak. Yeni yıldan itibaren harç tutarı, güncellenen oranla 719,65 TL olarak uygulanacak. Dijital ödemeler, Vergi Dairesi’nin dijital hizmet platformları (GİB Mobil, e-Vergi Dairesi), anlaşmalı bankaların internet bankacılığı veya ATM’leri üzerinden yapılabilecek.

DİJİTAL DÖNEMLE GELEN YENİLİKLER

Yeni düzenlemeyle birlikte, havalimanlarında ve limanlarda “harç pulu” kullanımına gerek kalmadan, dijital ortamda yapılan ödemeler sistem üzerinden kontrol edilecek. Bu sayede yurt dışına çıkış süreci daha pratik hale getirilecek. Ayrıca, ödeme yapılmış ancak kullanılmamış harçlar için iade imkânı sunulacak.

TCMB konut fiyatları verilerini açıkladı Ekonomi Suriye'nin kasasında son durum! Dolar dibini sıyırdı, 26 ton altın var Ekonomi KKTC'den getirilen eşyaya vergi alınacak Ekonomi Konut ve otomobil satışında yeni dönem Ekonomi