Yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Zamlı asgari ücret hangi ay verilecek? 2024 asgari ücret ne kadar oldu?

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini bildirdi. Asgari ücretin açıklanması sonrasında ilk zamlı maaş ne zaman alınacak merak konusu oldu. Peki, zamlı asgari ücret hangi ay verilecek? Yeni asgari ücret ocak ayında mı şubatta mı ödenecek?

Abone ol

Asgari ücret, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir konu olarak aralık ayının ana gündemiydi. Asgari Ücret Tespit Komisyonun 3. toplantısı sonrasında 2024 asgari ücret zammı yüzde 49 olarak açıklandı. 11 bin 402 olan asgari ücret, 17 bin 2 liraya çıkarıldı. Peki, zamlı asgari ücret ne zaman ödenecek?

ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yeni belirlenen asgari ücret, 2024 Ocak ayından itibaren geçerli sayılacak. Yani asgari ücretle çalışanlar, hak edişlerini yani zamlı maaşlarını Şubat ayında alacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Yeni yılda uygulanacak asgari ücret net olarak 17 bin 2 lira oldu. Brüt olarak ise 20 bin 2 lira 50 kuruş olan asgari ücret işveren maliyeti ise 23 bin 502 lira 94 kuruş oldu.

Asgari ücret artışıyla beraber işverenin maliyeti de arttı Gündem Çalışan emeklilerin ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek? Ekonomi Dikkat! 1 Ocak'ta başlıyor Ekonomi CHP'den yeni asgari ücrete ilk yorum Ekonomi