Ünlü ekonomist Remzi Özdemir açıkladı: 2024 kabus yılı olacak

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Ekonomist Remzi Özdemir, 2024 yılının memur, işçi ve asgari ücrete çalışanlar için kabus yılı olacağını ifade etti. Özdemir, "Neden kabus yılı olacak? Yılbaşında bir zam alacaklar, enflasyon ne kadar artarsa artsın bir daha zam alamayacaksınız" dedi.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. 

Ekonomist Remzi Özdemir TELE1'e enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Özdemir, "Memur, işçi ve asgari ücretliler bunların hepsinin zammının yılda bir kez geleceğe yönelik enflasyon beklentisiyle yapılacağı açıklandı. 2024 bu milyonlar için kabus yılı olacak." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Remzi Özdemir

Özdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TÜİK’i tebrik ediyorum öncelikle enflasyonla bu kadar başarılı mücadele ettiği için. Türkiye'de iki enflasyon var; biri reel enflasyon, biri de kağıt üzerindeki enflasyon. Maalesef zamlar kağıt üzerindeki enflasyonla belirlenmeye başlandı. En büyük tehlike bu.

"MİLYONLAR İÇİN KABUS YILI OLACAK"

Özellikle memur, işçi ve asgari ücretliler bunların hepsinin zammının yılda bir kez geleceğe yönelik enflasyon beklentisiyle yapılacağı açıklandı. 2024 bu milyonlar için kabus yılı olacak. Neden kabus yılı olacak? Yılbaşında bir zam alacaklar, enflasyon ne kadar artarsa artsın bir daha zam alamayacaksınız.

Bugün açıklanan enflasyon yüzde 3.28. Çok önemli, hayatımızı etkileyecek. Yıllıkta yüzde 70'e yakın bir enflasyon bekliyorduk. OVP'deki enflasyon hedefi olan yüzde 30 – 34 tutturacaklarını iddia edecekler ve buna göre emekliye, asgari ücretliye yüzde 50'nin altında zam verecekler.

Biz aslında bu filmi 2001'deki büyük krizden sonra yaşamıştık. Enflasyon beklentisine göre zam yapılmıştı ve büyük bir kabus olmuştu."

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması Ekonomi TÜRK-İş'ten asgari ücret açıklaması Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru haftaya nasıl başladı? Ekonomi Gram altın yükselmeye devam ediyor: 4 Aralık 2023 güncel altın fiyatları Ekonomi