Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin notunun pozitife dönme sinyalini verdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, parasal sıkılaşmanın devam etmesi durumunda Türkiye'nin kredi notu görünümünün pozitife dönebileceğini belirtti. Raporda ayrıca, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4, gelecek yıl yüzde 2,5 ve 2025'te yüzde 3 büyümesinin beklendiği ifade edildi.

Abone ol
  • Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin "Kredi Görüşü" raporunu yayımladı. Raporda, kredi notunun pozitife dönebileceği belirtildi.
  • Raporda, parasal sıkılaşmanın Türkiye'nin dış dengesizliğinin azaltılması ve merkez bankasının döviz rezervlerinin yeniden yapılandırması olasılığını da artırdığına işaret edilerek, bunların ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacağı ifade edildi.
  • Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması durumunda kredi notu görünümünün pozitife çevrilebileceği belirtildi.
  • Raporda, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 4, gelecek yıl yüzde 2,5 ve 2025'te yüzde 3 büyümesinin beklendiği ifade edildi.
Asgari ücret ne kadar olacak? Gözler 3. toplantıda Ekonomi Çalışan emeklilere 5 bin lira ödemesi ne zaman yapılacak? Ekonomi Benzine zam geliyor Ekonomi Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'ndeki taşınmaz için karar verildi Gündem