Ticaret Bakanlığı, dijital platformlara acımadı! Tam 24 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, mevzuata aykırı hareket ettiği belirlenen dijital platform ve internet sağlayıcı şirketlere 24 milyon lira ceza uygulandığını bildirdi.

Abone ol
  • Ticaret Bakanlığı, dijital platformlar ve internet sağlayıcı şirketlere mevzuata aykırı faaliyetleri nedeniyle toplam 24 milyon lira ceza uygulandığını duyurdu.

  • Bakanlık, tüketici haklarının korunması amacıyla başlatılan incelemelerde, internet hizmeti sunan şirketler ile dijital içerik sağlayıcılarının usulsüzlükler gerçekleştirdiğini belirtti.

BİRDEN FAZLA İHLAL TESPİT EDİLDİ

  • Yapılan denetimlerde, sunulmayan hizmetler için tüketicilerden ücret talep edilmesi, taahhütname şartlarının tüketici aleyhine değiştirilmesi, vaat edilen hizmetlerin sağlanmaması ve abonelik iptallerinin zamanında yerine getirilmemesi gibi ihlaller tespit edildi.
  • Bu nedenlerle, dijital platform ve internet sağlayıcı firmalara toplam 24 milyon 192 bin lira idari para cezası kesildi.

TAM 200 BİN 88 FİRMAYA CEZA

  • Yılın ilk dokuz ayında, toplamda 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon lira ceza uygulandı.
  • Bu ceza dağılımı; tüketici sözleşmeleri nedeniyle 159 firmaya 448,7 milyon lira, reklam ve haksız ticari uygulama denetimlerinden 14 bin 829 firmaya 187,4 milyon lira, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında 5 bin 883 firmaya 19,5 milyon lira şeklinde gerçekleşti. 
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, "Zordayız Geçinemiyoruz Mitingi"nde konuştu! Ekonomi Benzin ve motorine okkalı indirim Ekonomi Çalışan emekli sayısı artışta: 2 milyonu aştı Ekonomi Kayıt dışı saat ticareti saptandı Ekonomi