THY'nin Kargo Markası Widect'in Birinci Kuruluş Yıldönümü

Türk Hava Yolları'nın e-ticaret için kurduğu Widect, birinci yılını başarılarla kutladı.

Abone ol

Türk Hava Yolları'nın (THY) e-ticaret alanındaki ihtiyaçları karşılamak üzere geliştirdiği "Widect" markası, ilk kuruluş yıl dönümünü özel bir törenle kutladı. Yeşilköy'deki merkezde düzenlenen etkinlikte THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, lojistik ve hava kargo uzmanlıklarını e-ticaret için özelleştirilmiş çözümlerle birleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

YENİ FIRSATLAR VE HEDEFLER

Bolat, Widect'in dinamik e-ticaret sektöründeki işbirliklerini artırmak ve ekosistemi genişletmek için kritik bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

"THY'nin bir ülkeye uçuş başlatması, o ülke ile olan ticaret hacmini artırıyor. Bu bakış açısıyla, ülkemiz ihracatçısına gereken çözümleri sunarak yeni pazarları ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz," diyen Bolat, Türkiye'nin toplam ihracatının %10'unun e-ihracat hedefi doğrultusunda yeni fırsatlar yaratmak için çalıştıklarını vurguladı.

KOBİ'LERİ DESTEKLEME VİZYONU

Bolat, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) e-ticaret ile küresel pazara açmak amacıyla bu yıl 1 milyon paketi dünya pazarına taşıdıklarını ifade etti. "Bizim hedefimiz, yalnızca ürünleri taşımak değil, Türkiye'de üretilen katma değerli ürünleri dünya pazarına ulaştırmak," diye ekledi.

WİDECT GENEL MÜDÜRÜ ENES YILMAZ'IN AÇIKLAMALARI

Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz ise İstanbul'un e-ticaretin merkezi haline gelmesi hedefini paylaştı. "İstanbul'u önümüzdeki 5 yıl içinde e-ticaretin mega aktarma noktası yapacağız. Bu başarının ülkemize ciddi istihdam katkıları sağlayacağına inanıyoruz," dedi.

WİDECT'İN SUNMUŞ OLDUĞU HİZMETLER

THY, Widect markası aracılığıyla e-ticaret lojistiği alanında entegre hava kargo çözümleri sunmakta. Geniş uçuş ağı ve Turkish Cargo'nun uzmanlığıyla, ihracat gümrüklemesi, hava kargo, ithalat gümrüklemesi ve kapıdan teslim hizmetleri gibi çeşitli lojistik gereksinimleri karşılayan uçtan uca çözümler sunmaktadır.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yollarının (THY), e-ticaret sektörünün ihtiyaçları için kurduğu ve kapıdan kapıya kargo hizmeti sunan markası "Widect"in 1'inci kuruluş yılının kutlandığı THY Genel Yönetim Merkezi VIP Toplantı salonunda konuşma yaptı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan Van'daki İşçilerin Mücadelesine Destek Ziyareti Gündem TOGG CEO'su Dünya Yol Kongresi'nde Yenilikçi Mobiliteyi Tartıştı Ekonomi "Bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek" Ekonomi Uyarılara aldırış etmediler! Bugün vergi yüzsüzleri açıklanacak Ekonomi