THY'nin Boeing 737 MAX 9 tipi bazı uçaklarını seferden çekmişti! 2 uçak inceleme için İran'dan ayrıldı

Alaska Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan problem nedeniyle filosundaki bu tip 5 uçağı seferden çeken Türk Hava Yolları, bu kapsamda İran'da bekletilen 2 uçağı gerekli kontroller için Azerbaycan ve Katar'a yönlendirdi.

Abone ol
  • Alaksa Hava Yolları'na ait Boeing 737 MAX 9 tipi yolcu uçağının havadayken gövdesinden bir parçanın kopması nedeniyle THY, filosunda bulunan bu tipteki 5 uçağını seferden çekerek incelenmesine karar verdi.
  • Bu kapsamda 3 uçağı İstanbul Havalimanı'nda bulunan THY'nin 2 uçağı da yaptıkları seferlerin ardından İran'ın İsfahan ve Meşhed kentlerinde kaldı.
  • Gerekli inceleme için İsfahan Havalimanı'nda bulunan TC-LYD kuyruk tescilli uçak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye, TC-LYA tescilli uçağı ise Meşhed Havalimanı'ndan kalkış yaparak Katar'ın başkenti Doha'ya yönlendirildi.
  • İncelemelerin ardından Boeing 737 MAX 9 tipi uçakların uçuşuna karar verilecek.
Araç çıkışı bir yılda yüzde 137 arttı Ekonomi Emekliler için seyyanen ödeme talebi Ekonomi Gelir vergisi mükellef sayısı 2 milyon 478 bin 134'e çıktı Ekonomi Dolarda yükseliş devam ediyor! Kur 30 TL'ye dayandı Ekonomi