Tarihte atılan ilk tweetin NFT'si yüzde 99,9 zarar etti: Türk bir kişinin elinde patladı

2021-2022 döneminin en büyük trendlerinden biri olan NFT piyasası büyük bir düşüşte. "Tarihin İlk Tweet'i" isimli NFT için milyonlarca lira ödeme yapan Türk asıllı bir iş insanı, bu değiştirilemez kripto paradan çok ciddi bir zarar etti. NFT'ye biçilen son değer sadece 103 TL.

Abone ol

2021-2022 döneminde kripto para piyasasının en çok konuşulan trendlerinden bir tanesi NFT'lerdi. Birçok spor kulübünün de içine girdiği "Değiştirilemez token" olarak adlandırılan kripto para, dijital ortamdaki bir varlığın, yine dijital olarak imzalanması ve bu içeriğin telif haklarının sadece bir kişiye ait olmasıydı.

NFT piyasası, o dönem çok büyük paraların konuştuğu bir mecraydı. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey de piyasaya giriş yapmıştı. Dorsey, "just setting up my twttr" yazan tarihin ilk tweet'ini NFT haline getirip açık artırmaya çıkarmıştı. 2021 yılında yaşanan bu olay, o günlerde gündeme bomba gibi düşmüştü. Çünkü Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, bu NFT için tam 2.9 milyon dolar değerinde 1.630 adet ETH ödeme yapmayı kabul etmişti. 

SONRASINDA 46 MİLYON İSTEDİ

Estavi, geçtiğimiz yıl satın aldığı NFT'yi açık arttırmaya sunmuştu. İstediği fiyat 46 milyon dolara tekabül ediyordu. Ancak bu teklife ulaşan olmadığı gibi gelen önerilerle talep edilen ücret arasında dağlar kadar fark vardı. Aradığını bulamayan iş insanı, açık artırmayı iptal etti ve NFT'yi elinde tutmaya devam etti. 

NFT'si alınan ilk tweet

100 LİRA TEKLİF GELDİ

Sina Estavi, tarihin ilk tweetine ait NFT'yi pazar platformunda sergiliyor. NFT'nin listeleme sayfasına bakılınca binlerce ETH karşılığında satın alınan değiştirilemez token, bugün aşırı derecede değersizleştiği görülüyor. Öyle ki bundan birkaç gün önce bu NFT için 0,002 EHT teklif edildi. Bu paranın anlık olarak karşılığı 3,84 dolar. Yani sadece 103,42 TL. Son bir ayda verilen tekliflere baktığımızda, en iyi teklifin 0,025 ETH olduğunu görülüyor. Yani 1295 TL...

Açık artırmaya sunulan platform
Cumhurbaşkanı yüksek vergi sinyalini verdi Ekonomi 'Gabar'da petrol bulduk, akaryakıta neden zam geliyor? Gündem Emekli maaşlarına artış var mı? Gündem İstanbul'da kısa mesafe 75 TL mi oldu? Ekonomi