Son Dakika: Merkez Bankası'ndan üretici enflasyonu açıklaması! Aylık fiyat artışları hizmetler ile alkol-tütün dışında kalan gruplarda yavaşlamıştır

Son dakika haberleri... Merkez Bankası, üretici yıllık enflasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Merkez bankası söz konusu enflasyonda temelde enerji fiyatları kaynaklı baz etkisiyle düşüş kaydedildiğini belirtti.

Abone ol

Merkez Bankası tarafından enflasyonla mücadele hakkında yapılan açıklamada fiyat artışının yavaşladığı belirtildi.

İşte Merkez Bankası'nın açıklaması;

"Türk lirasında yaşanan değer kaybı, ücret artışı ve vergi düzenlemeleri kaynaklı gecikmeli etkiler zayıflamış, aylık fiyat artışları hizmetler ile alkol-tütün dışında kalan gruplarda yavaşlamıştır"

Merkez Bankası, üretici fiyatlarındaki aylık artış eğiliminin yavaşlayarak da olsa sürdüğünü, üretici yıllık enflasyonunun temelde enerji fiyatları kaynaklı baz etkisiyle düşüş kaydettiğinin bilgisini de verdi.

Asgari ücrete zam hesabında sil baştan! 'Daha altında olma ihtimali yok' dedi, rakam verdi Ekonomi Memur ve emeklisinin zam oranları netleşti Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 4 Ekim 2023 güncel döviz kuru Ekonomi Güncel altın fiyatları 4 Ekim 2023: Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Ekonomi