Son Dakika: Merkez Bankası'ndan rekor rezerv açıklaması!

Son Dakika: Merkez Bankası dün brüt döviz rezervlerinde yeni bir rekor kırıldığını açıklamıştı. Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre 142 milyar 528 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Merkez'den yapılan son dakika açıklamasında "2024'te de piyasa koşulları elverdiği müddetçe rezerv biriktirilmesi yönündeki stratejiye devam edilecek" denildi.

Abone ol

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre 15 Aralık itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 890 milyon dolar artışla 95 milyar 399 milyon dolara yükseldi.

Böylece Merkez Bankasının toplam rezervleri, 15 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 154 milyon dolar yükselişle 141 milyar 374 milyon dolardan 142 milyar 528 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

"PİYASA KOŞULLARI ELVERDİĞİ MÜDDETÇE"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, "2024'te de piyasa koşulları elverdiği müddetçe rezerv biriktirilmesi yönündeki stratejiye devam edilecek" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, "Sıkılaşan finansal koşulların dar gelirli kesime etkisini azaltmaya yönelik tedbirler alınabilecek" denildi.

Yılın son işlem gününde dolar ve euro kurunda son durum nedir? Ekonomi Yılın son işlem gününde altın fiyatları son durumu nedir? Ekonomi Ucuz borçlanma ve erken emeklilik için son gün Ekonomi Bakan Bolat ihracatta yeni bir rekorun geldiğini duyurdu Ekonomi