Son Dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Yüzde 45'e çıkan faiz kararı sonrası kredi kartı faiz oranları arttı mı?

Son Dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini beklentilere paralel olarak 250 baz puan artırarak yüzde 45'e yükseltti. Söz konusu artış kredi kartları için referans faiz oranlarını etkilemeyecek.

Abone ol

Son Dakika: Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Yılın ilk toplantısını yapan PPK, politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı.

ART ARDA 8'İNCİ ARTIŞ

Merkez Bankası böylece art arda 8 toplantıda faiz artışına gitti. Ekonomistler de TCMB'nin politika fazini 250 baz puan artırmasını bekliyordu.

Hafize Gaye Erkan Başkanlığındaki ilk 6 ayın faiz grafiği

KREDİ KARTLARINDA FAİZ ORANI NE OLDU?

Merkez Bankası’nın geçen ayki toplantısı sonrası yaptığı kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacak açıklaması bu ay da geçerli olacak.

Geçen ay PPK sonrası yapılan açıklamada “Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır. Bu kapsamda kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacaktır” denilmişti.

Faiz kararının ardından Merkez Bankası, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığını açıkladı.

En hızlı büyüyen meslekler belli oldu Ekonomi Kira gelirini beyan etmeyenlere denetim! 2 milyon konut incelemede Emlak EBRD'den Türkiye'ye rekor yatırım Ekonomi Emekliye ek zam teklifi Meclis'ten geçti Ekonomi