Son Dakika: Kur korumalı mevduatın büyüklüğü 3 trilyonun üzerine çıktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aktardığı son verilere göre kur korumalı mevduat toplam 3,07 trilyon oldu. Kur korumalı mevduatta 111,6 milyar TL'lik artış meydana geldi. İşte detaylar...

Abone ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kur korumalı mevduatlara zorunlu karşılık getirirken, bu kararın öncesindeki son haftada da bu mevduatlara girişlerin devam ettiği izlendi.

BDDK'nın son verilerine göre, 21 Temmuz haftasında kur korumalı mevduat toplamı 111,6 milyar TL artışla 3,07 trilyon TL oldu. Böylelikle kur korumalı mevduat ilk kez 3 trilyon TL üzerine çıktı.

Kur korumalı mevduat enstrümanı TCMB'nin yeni başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ilk enflasyon raporu sunumunda da ele alındı.

Erkan, mevduat faizinin dolarizasyonu artırmayacak bir seviyede olmasını önemsediklerini belirtti. Kur korumalı mevduatta çıkış stratejisinin sorulması üzerine ise Erkan, TL tasarruf araçlarını çeşitlendireceklerini, bunların zaman içinde açıklanacağını duyurdu.

Son dakika! SGK açıkladı: Emekli maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak? Ekonomi Yeni banknot basılacak mı? Ekonomi Enflasyon nedir, nasıl ölçülür? 2023 güncel enflasyon oranları Ekonomi Erkan: Para politikamızın hedefi istikrar Ekonomi