Son dakika! Kamu bankalarından Togg kararı: 36 ay kredi imkanıyla yerli otomobile sahip olunabilecek

Son dakika haberleri... Kamu bankaları, yerli otomobil Togg'u almak isteyen vatandaşlar için 36 ay vade ile kredi verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Togg müjdesini verirken, "Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle, 0,99 faizle kredi kullandıracak. Aynen ev alır gibi alma imkanı doğacak" dedi.

Abone ol

Son dakika haberleri... Türkiye Togg ile yerli otomobil hayaline kavuştu. Devlet erkanı ve kamu kurumlarının hizmetine sunulan Togg, ardından da vatandaşlar için satışa çıkarıldı.

Fakat Togg'u almak isteyen vatandaşlar, yerli otomobili satın alabilmek için sunulacak kredi imkanını merakla bekliyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye verdiği talimat sonrası hızlıca çalışmalara başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Manisa'daki mitinginde konuya değindi.

36 AY VADE İLE ALINABİLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil Togg'u almak isteyenlere kamu bankaları aracılığıyla 36 ay vadeyle kredi verileceğini duyurdu.

Erdoğan, "Ben buraya Gemlik'ten geldim. Togg'un yeni tesisinin temel atma töreninden geldim. Biz durmuyoruz, çalışıyoruz. Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle, 0,99 faizle kredi kullandıracak. Bugün bende Togg'u tekrar kullandım, karanfile boğdular bizi. Resmi rakam aldım 60 bin kişi dediler. Manisa'da muhteşem, gümbür gümbür geliyoruz" dedi.

EV ALIR GİBİ TOGG ALINACAK
Erdoğan Gemlik'teki konuşmasında da "Aynen ev alır gibi alma imkanı doğacak. En iyisini ben Manisa'da söylerim. Orada kamu bankalarının genel müdürleriyle görüşürüm, orada açıklamayı daha farklı bir şekilde yaparım" ifadelerini kullanmıştı.

"Eti Maden'in ihracat hedefini 4-5 milyar dolara çıkartmamız lazım" Ekonomi "1 yılda hedefimiz 300 bin konut dönüştürmek" Ekonomi Yargıtay'ın emsal kararı çalışanları sevindirecek Ekonomi Nisan ayı güven endeksi paylaşıldı Ekonomi