SON DAKİKA: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: EYT'de gecikme teknik nedenlerden! Gizli diye bir şey yok

Son dakika ekonomi haberleri... Milyonlarca EYT'li hükümet kanadından gelecek açıklamayı merakla bekliyor! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada EYT düzenlemesinin gecikmesiyle ilgili "EYT çalışmamız tamamlanmadı. Çalışma bitince açıklayacağız. Gizli bir şey yok." Bakan Bilgin, gecikmenin ise teknik nedenlerden dolayı olduğunu söyledi.

Abone ol

Milyonlarca EYT'li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) hükümet tarafından yapılacak bir cümlelik bile olsa açıklamaya bakıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine Toplantısı'nın ardından konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeye ilişkin geri sayım sürüyor.

Bakan Bilgin, düzenlemenin gecikmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

"GECİKME TEKNİK NEDENLERDEN"
Dünkü Kabine Toplantısı sonrası sonrası gazetecilere konuşan Bilgin, gecikmenin teknik nedenlerden kaynaklandığını söyledi.  Bakan Bilgin, "EYT çalışmamız tamamlanmadı. Çalışma bitince açıklayacağız. Gizli bir şey yok" dedi.

"EYT'DE ŞU AN RAKAM 1,8 MİLYON CİVARI"
Çalışmayı aralık ayı sonu itibariyle bitirip Meclis'e sunmayı hedeflediklerini belirten Bilgin şunları söyledi: "Haziran rakamları 1,5 milyon demiştik. Şimdi 1,8 milyon civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım. Farklı iş yerlerinde çalışmış hizmet birleştirilmesi yapılmış ya da yapılmamış olanlar var. EYT gündeme gelince bize müracaat edenler var. Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor."

SENDİKALAŞMA İÇİN YENİ DÜZENLEME
Bilgin, iş yerlerinde sendikalaşmanın önünü açacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Bakan Bilgin konuyla ilgili şöyle konuştu: "Biz iş kolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Mevcut kanunda işveren iş kolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre iş kolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız."

Gelire göre ödeme ile ev almak imkansız değil Ekonomi KYK Öğrenci bursu 1250 liraya çıktı Gündem Güzel haberi Cumhurbaşkanı verdi! 12 milyar dolar değerinde Ekonomi EYT, Ocak ayına kaldı! EYT hareketini başlatan isim Mevlüde Türkoğul haberet.com'a konuştu! Ekonomi