SON DAKİKA: AK Parti'den milyonların beklediği sorunun cevabı geldi! Akbaşoğlu açıkladı: EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

Son dakika! AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, milyonların merakla beklediği soruyu yanıtladı. EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? İşte cevabı..

Abone ol

Milyonlarca kişinin gözü kulağı EYT çalışmalarında. Çok sayıda kişi EYT'nin ne zaman yasalaşacağını sorarken diğer taraftan da stajyerlerin düzenleme kapsamına alınıp alınmayacağını merak ediyor. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu flaş açılamalarda bulundu.

EYT çalışmasının ne zaman yasalaşacağı günlerdir konuşuluyor. Stajyerlerin düzenleme kapsamına alınıp alınmayacağını merak ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

EYT'LİLERİN MAAŞLARINI ALACAKLARI TARİH BELLİ OLDU

Akbaşoğlu, EYT'lilerin maaş alacağı tarih ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Teknik çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bitirdi, milletvekili arkadaşlarımız kanun teklifi haline getiriyor. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız. Teklif şubatta yasallaşmış olur. Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak. 

TBMM'nin gündeminde ise sözleşmeli personelin kadroya geçişi var.

458 bin kişiyi ilgilendiren düzenleme dün itibarıyla Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tamamlandı. Düzenlemenin bugün Meclis Genel Kurulu'nda gündeme gelmesi bekleniyor."

Borsa İstanbul açılışı yükselişle yaptı Ekonomi Netflix 10 ayda üçüncü kez zam yaptı Ekonomi 17 Ocak 2023 güncel altın fiyatları Ekonomi 17 Ocak 2023 güncel döviz kurları Ekonomi