Sanayide yeşil dönüşüm çalışması! Yerli ve milli imkanlar ön planda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gerek yeşil dönüşüm gerekse dijital dönüşüm çalışmalarında süreci iki kanatlı olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Bir yandan dönüşümün hızlanmasını sağlarken diğer yandan da bu dönüşümü gerçekleştirmemizi mümkün kılacak teknolojileri de yerli ve milli imkanlarla geliştirmeyi önemsiyoruz." dedi.

Abone ol
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bilişim Vadisi'nde Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından düzenlenen OSB Yıldızları Ödül Töreni'nde kamuoyuyla paylaştığı "Yeşil Büyüme Teknoloji Yol Haritası" ve "Türkiye Yeşil Sanayi Projesi" ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.
  • Türkiye'nin teknoloji üssü Bilişim Vadisi'nde çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Kacır, ödül töreninde sanayicilerle bir araya geldiklerini söyledi.
  • Kacır, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında Cumhuriyet'in ikinci asrını "Türkiye Yüzyılı" yapmak adına büyüme yolculuğuna, kalkınma yolculuğuna devam ettiğini vurgulayarak, bu yolculukta son 21 yılda sayılarını 192'den 353'e, istihdam düzeyini 415 binden 2,5 milyonun üzerine yükselttikleri organize sanayi bölgelerinin lokomotif rol üstlendiğini kaydetti.
  • Törende, organize sanayi bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren; satışlarını, ihracatlarını, istihdamlarını, kadın istihdamlarını, AR-GE faaliyetlerini ve yeşil teknoloji yatırımlarını artıran sanayicileri ödüllendirdiklerini aktaran Kacır, bu vesileyle Türk sanayisi için çok önemli olduğunu değerlendirdikleri yeni müjdeleri de hem sanayiciler hem de kamuoyuyla paylaştıklarını dile getirdi.

300 MİLYON DOLARLIK KAYNAK

  • Bakan Kacır, geçen dönemde Dünya Bankası ortaklığında Yeşil OSB Projesini hayata geçirdiklerini, organize sanayi bölgelerindeki yeşil dönüşüm altyapı yatırımlarına 300 milyon dolarlık bir kaynak sağladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
"Bugün de yine Dünya Bankası ortaklığında bu kez 450 milyon dolar bütçeli bir programı hayata geçiriyor ve Yeşil Sanayi Projesini başlatıyoruz. Bu programın önemli bir bileşeni; özellikle KOBİ'lerimizin yeşil dönüşümünü hızlandırmaya dönük projeleri desteklemek üzere 250 milyon dolar tutarlı bir programla KOSGEB eliyle yürütülüyor olacak. Gerek yeşil dönüşüm gerekse dijital dönüşüm çalışmalarımızda süreci, iki kanatlı olarak değerlendiriyoruz. Bir yandan dönüşümün hızlanmasını sağlarken diğer yandan da bu dönüşümü gerçekleştirmemizi mümkün kılacak teknolojileri de yerli ve milli imkanlarla geliştirmeyi önemsiyoruz. Bu anlayışla Türkiye Yeşil Sanayi Projesi'nin önemli bir bileşenini de TÜBİTAK eliyle yürütüyor olacağız. 175 milyon dolarlık bir kaynağı, yeşil dönüşüm teknolojilerinin Türkiye'de geliştirilebilmesi ve sanayimizin kullanımına sunulabilmesi için TÜBİTAK eliyle AR-GE ve inovasyon yapan firmalarımıza sunuyor, sağlıyor olacağız."
5 yıllık kredi risk primi 2,5 yılın en düşük seviyesinde Ekonomi Enerjisa Enerji'den yapay zeka atılımı! Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru güne nasıl başladı? Ekonomi Hafize Erkan'dan ihracata destek açıklaması Ekonomi