Özgür Özel'den asgari ücret teklifi! Çeyrek altın hesabı yaptı: En az 30 bin TL olsun

Milyonların beklediği asgari ücret için bir açıklama da CHP tarafından geldi. 2025 asgari ücreti ilk defa rakam veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel "En az 30 bin TL olmalı." dedi.

Abone ol
  • Asgari ücret kaç TL olacak? Türkiye ekonomisinin en önemli veri kaynaklarından biri olan asgari ücret ile ilgili son günlerde birçok açıklama geliyor.
  • Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ardından bugün de CHP kolundan yeni bir çıkış geldi.
  • Çeyrek altın hesabı yapan Özgür Özel 2025 asgari ücretiyle ilgili rakam verdi.

"EN AZ 30 BİN OLMALI"

  • CHP'nin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "Türk-İş'i uzun bir aradan sonra meydanlarda gördüğümüzü önemsiyoruz. Biz Türk-İş'e bu sefer doğru yoldasınız, arkanızdayız diyoruz. 2002'de asgari ücretle çeyrek altın 7 tane alınıyordu. Bugün 7 çeyrek altın için 35 bin TL olması gerekiyor. Bugünkü asgari ücretle 3 çeyrek altın alınıyor. CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz." diye konuştu.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise 2025 asgari ücreti için şu açıklamaları yapmıştı;
Asgari ücret milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.
2025'te asgari ücret ne kadar olacak? Ekonomi Ticaret Bakanlığı, dijital platformlara acımadı Ekonomi TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, "Zordayız Geçinemiyoruz Mitingi"nde konuştu! Ekonomi Benzin ve motorine okkalı indirim Ekonomi