Oruç Reis, Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'ye yola çıktı

Enerji Bakanı Bayraktar, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'deki yeni görevine ilerlediğini duyurdu.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis araştırma gemisinin Süveyş Kanalı'nı geçtiğini ve Somali yönünde güvenli bir şekilde ilerlediğini açıkladı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DUYURULDU

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, beraberindeki destek gemileri ve Deniz Kuvvetlerimize ait fırkateynlerle Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali’ye doğru güvenle ilerliyor." dedi.

SOMALİ AÇIKLARINDA SİSMİK ARAŞTIRMALAR

Oruç Reis, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojileri ile geliştirilmiş bir gemi olup, Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz rotasını takip ederek Somali açıklarına ulaşacak. Ekim ayı sonuna kadar Somali açıklarında olması hedefleniyor.

Geminin, ruhsatlı 3 deniz yetki alanında petrol ve doğal gaz için veri toplamak amacıyla sismik çalışmalar gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu süreçte Oruç Reis'e Deniz Kuvvetleri'nden 2 fırkateyn ile birlikte Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi refakat edecek.

İLK ÜÇ BOYUTLU SİSMİK ÇALIŞMA

Oruç Reis, Somali açıklarında gerçekleştireceği sismik çalışmalarla, yıllar sonra ilk kez 3 boyutlu bir sismik tarama yapacak. Faaliyetlerin yaklaşık 7 ay sürmesi bekleniyor.

Toplanacak veriler, Ankara'da analiz edilecek ve bu sonuçlara göre belirlenen lokasyonlarda sondaj çalışmalarına başlanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu X'te Oruç Reis'in (sismik araştırma gemisi) Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'ye doğru güvenle ilerlediğini bildirdi.

TÜRK-İŞ'ten Emekli Maaş Farkı Değerlendirmesi Gündem Motosiklete MTV, saat ve dron için ÖTV sürprizi geldi Ekonomi Kredi kartlarına Savunma Sanayi Fonu ücreti Ekonomi Merkez'in yıl sonu beklentileri değişti Ekonomi