Nakitle ödeme devri bitti! Cezası var

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini bundan sonra sadece banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu oldu. Bu kararla, elden nakit para ile kira ödeme devri sona erdi.

Abone ol
  • Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut yada iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunluluk haline getirildi.

NAKİT PARA SONA ERDİ

  • Bu kapsamda, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle herhangi mükellefiyet kaydı bulunmayanların gerçekleştirdikleri iş yeri ve konut kiralama işlemlerine ilişkin yapılacak tahsilat ve ödemeler, bankalar veya PTT aracılığıyla yapılacak.

CEZASI VAR

  • Öte yandan kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.
  • Yürürlükteki tebliğde iş yeri kiralamalarında hem kiracıya hem kiralayana ceza kesilirken, konut kiralamalarında kiracıya ceza uygulanmıyordu.
  • TBMM'de temmuz ayında kabul edilen Vergi Kanunları İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la kiracıya da ceza kesilmesi mevzuata taşınmıştı.
Dev bankadan Türkiye için dolar tahmini Ekonomi İsrail ile ticaret yasağına ilişkin yeni açıklama Ekonomi Bakan Şimşek, AK Parti Genel Merkezi'nde sunum yaptı Ekonomi İstanbul'da Avrupa ve Asya Zirvesi Başladı Ekonomi