Muhalefetin vergi reformlarını Haberet açıklıyor: Karayolları vergilerine ne olacak? Benzin kaç lira olacak? Kimlere vergi sürprizi yapılacak?

Haberet TBBM’ye girdi, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'na muhalefetin vergi reformlarını sordu. Kuşoğlu, "Ulaşım lüks hale geldi. Seyahat etme özgürlüğümüz elimizden alındı. Biz iktidara geldiğimizde yol, köprü ve tünellerin tamamı ücretsiz olacak” dedi.

Abone ol

Türkiye’de günden güne artan vergiler halkın alım gücüne doğrudan etki ederken, en çok tartışılan konuların başında ise vergi reformu geliyor.

Seçime günler kaldı, ittifaklar da seçim vaatlerini bir bir sıralamaya başladı.

Haberet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi, vergi reformlarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne sordu...

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE KARAYOLLARI ÜCRETSİZ OLACAK"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Haberet’in sorularını yanıtladı.

Kuşoğlu, Haberet’in "Karayolları vergilerinde nasıl bir indirime gideceksiniz?" soruna, "Ulaşım lüks hale geldi. Seyahat etme özgürlüğümüz elimizden alındı. Biz iktidara geldiğimizde yol, köprü ve tünellerin tamamı ücretsiz olacak" şeklinde yanıtladı.

"AKARYAKIT UCUZLAYACAK, BİZİM İKTİDARIMIZDA SEYAHAT LÜKS OLMAYACAK"
Kuşoğlu, son yıllarda cep yakan akaryakıt fiyatlarına yönelik "Sizin iktidarınızda benzin kaç lira olacak?" sorumuza ise "Biz akaryakıt üretmiyoruz ama vergileri düşürmemiz lazım. Çünkü bu da seyahat özgürlüğünün önüne geçen sorunlardan biri... Şu fiyat olur diye kesin bir rakam söyleyemem ancak akaryakıt ucuzlayacak, cep yakmayacak. Bizim iktidarımızda seyahat etmek lüks olmayacak" diye yanıt verdi.

E-TİCARET’E VERGİ GELECEK
Bülent Kuşoğlu, vergi reformlarına yönelik röportajımızda Türkiye’de internet üzerinden satış yapan dev e-ticaret firmalarından örnekler vererek, iktidara geldiklerinde düzenlemeyi planladıkları yeni vergi sisteminden bahsetti. Kuşoğlu, 'yabancı e-ticaret şirketlerinin Türkiye’deki satışlarından vergi almayı planladıklarını' belirtti.

Tek Yürek kampanyasına kaç milyar lira yatırıldı? Ekonomi Çalışma Bakanı Bilgin: Çalışanlarımızı mutlu eden bir sözleşmeye imza atacağız Ekonomi Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Ekonomi Rekabet Kurumu'ndan zincir market kararı Ekonomi