Milyonlarca vatandaşın gözü bu zamda! Asgari ücret zammında kritik tarih

Asgari ücret zammını bekleyen milyonlarca vatandaşın gözü komisyon toplantısında! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ev sahipliği yapacağı toplantıda asgari ücret zammının ne kadar olacağı masaya yatırılacak. Tespit komisyonunun ilk toplantısıyla birlikte saat 14.00'deki toplantıyı milyonlar takip edecek. TİSK ve hükümetten gelen açıklamalar çalışanların umutlarını yeşertti. Asgari ücret zammı için toplantı başladı. Toplantının bitmesiyle beraber ilk açıklama geldi.

Abone ol

İşçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 14:00'de toplandı. Her taraftan 5'er kişilik yetkili bulunuyor. Yeni asgari ücret belirlenirken oy çokluğu veya oybirliği ile karar alınabiliyor. İlk toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı ev sahipliği yapıyor.

TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol süreçleri yönetecek. Bu toplantı da ise TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanları adına vekalet edecek.

Asgari ücret toplantısı sona erdi. İlk açıklama TÜRK-İş'ten geldi.

YENİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İlk toplantının 13 Haziran'da gerçekleşmesinin ardından 2. toplantının ise 20 Haziran tarihinde yapılması bekleniyor. Burada net rakamların masaya konulması ve bir uzlaşma çıkma ihtimali en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor.

Bugünkü toplantı sonrası 2. toplantının tarihi belli olacak.

İşçi kesimini TÜRK-İŞ, işverenleri de Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil ediyor.

BU KEZ KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Yeni asgari ücretin 23 Haziran Cuma veya 26 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Yani süreç 10-12 günlük bir zaman diliminde kısa sürede tamamlanacak. Normalde Asgari Ücret Komisyonu'nun çalışmaları bir aya yakın sürüyor.

Yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından tüm gözler Kurban Bayramı sonrası emekli ve memur zammı düzenlemelerinde olacak.

ASGARİ ÜCRET MAAŞ ZAMMI İLK ADIM OLACAK

2023 seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi belirledi ve ilk toplantıyı gerçekleştirdi. Burada asgari ücret, emekli ve memur zamları yeni hükümetin ve Meclis'in ilk yapacağı düzenlemeler arasında yerini aldı.

Maaş zammı düzenlemeleri arasında asgari ücret ilk sırada bulunuyor. Yeni asgari ücretin Kurban Bayramı öncesi belirlenmesi bekleniyor. Bayram sonrasında emekli ve memur zammına sıra gelecek.

ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN ÇERÇEVE BELİRLENDİ

•Maaş zamları belirlenirken sosyal devlet anlayışı çerçevesinde enflasyon farklarının yanında refah payları da geçerli olacak.
•İlk adım alım gücünü artırmak, ikinci adım ise alım gücünün korunması olacak.
•Tüm çalışanları ilgilendiren gelir vergisi düzenlemesi yapılarak sabit gelirlilerin refah düzeyini artırıcı adımlar atılacak.
•Enflasyonu baskılayıcı yeni tedbirlerle artırılacak refah düzeyi korunacak. 1,5 yıl içinde tek haneli enflasyon hedefi belirlendi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak toplantının sonunda yaptığı açıklamasında herhangi bir rakamın gündeme gelmediğini ifade ederek, “Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Toplantı yarın olabilir, herhangi bir tarih yok. Türk-İŞ olarak talebimiz bir an önce bu toplantının bitmesi. Ev kiralarına, hayat pahalılığına göre asgari ücretin güncellenmesini istiyoruz” dedi.

ABD'deki görevinden istifa etti Ekonomi İstanbul Havalimanı rekor kırdı! Ekonomi TİSK ve hükümetten asgari ücret açıklaması! Ekonomi İşsizlik rakamları açıklandı Ekonomi