Milyonlarca çalışanın merak ettiği 'mesai saatleri kısalacak mı?' sorusuna bakanlıktan açıklama geldi

Milyonlarca çalışanın merak ettiği soruya yanıt geldi. Mesai saatlerinin kısalıp kısalmayacağı merak edilirken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz" dedi.

Abone ol
  • Türkiye'de çalışma saatleri 1936 yılından bu yana uygulanan günde 8, haftada 48 saat. Sanayi çağının başladığı döneme göre düzenlenen İş Yasası'nın yeniden gözden geçirilmesi ve çalışma saatlerinin kısalması gündemde. Yeni düzenlemeyle çalışma saatlerinin 40 saate düşmesi planlanıyor. 

  • Merkezinde çalışanların olduğu yeni değişiklikler için iş kanunları için çalışma yapıldığı geçen hafta basında yer almıştı.
  • Bu kapsamda haftalık çalışma saatlerinin 45'ten 40'a düşürülmesinin gündemde olduğu iddia edilmişti.

  • Konuya ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.
  • Bakan Işıkhan, söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını ifade etti.
  • Bakan Işıkhan konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi:
Çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.

 

  • Bakan Işıkhan bir de uyarıda bulunarak, "Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim" dedi.
Türkiye 'gri liste'den çıkıyor Ekonomi Sanayide enerji tasarrufu için kobi’ler yeşil dönüşüme geçmeli KOBİ TPAO Genel Müdürlüğüne atama Ekonomi Bayraktar AKINCI ihracat şampiyonu oldu Ekonomi