Merkez Bankası'nın yeni kadrosu "Şampiyonlar Ligi gibi" dedirtti! İşte Osman Cevdet Akçay Fatih Karahan ve Hatice Karahan'ın başarı dolu geçmişleri

Merkez Bankası Başkanı Yardımcıları Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan Türkiye'nin gündemine oturdu. Ekonomiye yön verecek kadronun yeni isimleri geçmişleriyle dikkat çekti. Başarılarla dolu kariyerleriyle beğeni toplayan isimlere övgüler yağdı. Osman Cevdet Akçay'ın New York City'deki doktorası, Fatih Karahan'ın New York Merkez Bankası'ndaki 7 yıllık görevi ve Hatice Karahan'ın ABD'de ekonomi doktorası yapması dikkat çekti.

Abone ol

Resmi Gazete'den yayımlanan karara göre Merkez Bankası başkan yardımcıları Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan oldu.

EKONOMİ KADROSUNDA TOPLU DEĞİŞİM

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası değişen kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek getirildi.

Şimşek'in ardından atılan 2. adımda Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan oldu.

GAYE ERKAN'IN YARDIMCILARI GEÇMİŞLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni yardımcılarının ortak noktası, Erkan ile birlikte hepsi de Boğaziçi'nde eğitim görmüş.

ÖZGÜR DEMİŞTAŞ'TAN O ATAMAYA ÖVGÜ

Hükümetin ekonomik hamlelerine en sert muhalefet yapan ekonomistlerden biri olan Özgür Demirtaş, Osman Cevdet Akçay atamasını tebrik etti.

Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok çok sevindim. Cevdet Akçay, Merkez Bankası için gayet liyakatli bir atamadır. İşte olması gereken bu" ifadelerine yer verdi.

OSMAN CEVDET AKÇAY KİMDİR?

Piyasaların yakından bildiği bir isim ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Osman Cevdet Akçay, eğitim hayatına ABD’de devam etti.

New York City University Graduate School and University Center’da yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip bir ekonomist.

Akçay daha sonra Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası’nda baş ekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar Ekonomik Araştırmalar Bölümü'nün başında bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Osman Cevdet Akçay

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Bir diğer başkan yardımcısı Fatih Karahan ise Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun.

Karahan daha sonra Pensilvanya Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı ve ABD’nin 12 merkez bankasından biri olan New York Merkez Bankası’nda (Federal Reserve Bank of New York) yedi yıl boyunca görev yaptı.

Son olarak 2022 Kasım ayından bu yana dünyaca ünlü e-ticaret şirketi olan Amazon’un Baş Ekonomisti görevindeydi ve Liberty Street Economics’e kısa analizlerle katkıda bulunuyordu.

Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Fatih Karahan

YOLA ÇIKTI GELİYOR

Yeni görevi için Amerika'dan yola çıkan Karahan ailesi uçaktan fotoğraf paylaştı. Merkez Bankası Başkanı yardımcılığı için atanan Fatih Karahan, bugün Türkiye'de olacak.

HATİCE KARAHAN KİMDİR?

Hatice Karahan da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitede Ekonomi Bölümü‘nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2006’da Ekonomi doktorasını yaptığı ABD’deki Syracuse University’de ekonomi dersleri verdi. Karahan ayrıca 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu danışmanı olarak göreve geldi.

Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Hatice Karahan
Motorine gelen zam sonrasında güncel akaryakıt fiyatları Ekonomi Dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? Ekonomi İthalat ve ihracat azaldı Ekonomi Gram altın bugün ne kadar? Ekonomi