Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı piyasaların merakla beklediği bir konu. Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında ilk kez toplanacak Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında haziran ayı faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 8,50'de sabit bırakılmıştı. Uzmanlar, MB faiz kararı beklentilerini açıkladı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Abone ol

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı merakla bekleniyor. Döviz kurlarının yükselişi, enflasyona etkisi sonrasında piyasalar MB faiz kararını beklemeye başladı. Merkez Bankası Başkanı olarak Hafize Gaye Erkan atanmıştı. Ekonomistler, MB haziran ayı faiz beklentisi ne yönde açıkladı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimine göre, Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacak.

MB HAZİRAN AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

22 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik beklenti anketi ise 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 1075 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 350 ila 2 bin 150 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 12 ile yüzde 30 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 18 ile 35 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 25 oldu.

Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre ise katılımcıların TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,5 iken bu anket döneminde yüzde 17,56 oldu.

Gözler MB faiz kararında! Dolar/TL, euro/TL haftaya nasıl başladı? Ekonomi Gram altın 1500 lira sınırında: Altın fiyatlarında son durum ne? Ekonomi Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ne zaman, saat kaçta toplanacak? Ekonomi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması Gündem