Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı, PPK toplantısı sonrasında belli olacak. Altın, dolar ve borsa yatırımcıları MB Mayıs 2023 faiz kararını bekliyor. Ekonomistler ile yapılan anket sonucunda Merkez Bankası faiz kararı beklentisi belli oldu. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası toplantı tarihine dair detaylar...

Abone ol

Piyasaların gözü Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararında. Geçen ay Merkez Bankası, politika faizinde değişiklik yapmamış ve 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu. Son iki ay değişiklik yapılmayan politika faizi için Merkez Bankası, mayıs ayında ne karar verecek? Ekonomistlerin Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararı beklentisi ne yönde?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

TCMB, mayıs ayı faiz kararını 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacak.

NİSAN'DA FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

TCMB Para Politikası Kurulu, son olarak şubat ayında faizi yarım puan düşürerek yüzde 8,50'ye çekmiş, mart ve nisan aylarında ise faizde değişiklik yapmayarak, yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

MAYIS AYI FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, 25 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı, politika faizinin yüzde 8,50'de sabit bırakılmasını bekliyor.

Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak! Gözler saat 14.00'te Ekonomi En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Ekonomi Memura kira desteği nasıl olacak? Ekonomi Bakan Yanık açıkladı: Vatandaşlık maaşı kimlere verilecek? Ekonomi