Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı, bu hafta ekonomi gündeminde ilk sırada yer alıyor. Merkez Bankası, temmuz ayında politika faizini yüzde 17,50'ye çıkarmıştı. Peki, 2023 Ağustos Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanların, faiz kararı beklentisi ne yönde?

Abone ol

Piyasalarda bu hafta ekonomi gündemi yoğun geçecek. Takip edilecek ilk gündem ise TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı ve açıklanacak ağustos ayı faiz kararı. Son olarak 17,50'ye çıkartılan faize dair beklentiler ise yapılan anket ile ortaya çıktı. Peki, 2023 Ağustos Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası PPK, faiz kararını 24 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak. Kurul, temmuzda gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini yüzde 17,50'ye çıkarmıştı.

UZMANLARIN FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, 24 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 250 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 100 ila 250 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 18,50 ile yüzde 20,00 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 20 ile 30 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 26,50 oldu.

Döviz kuru haftaya nasıl başladı? İşte güncel dolar ve euro fiyatları Ekonomi Motorine 1 TL zam! Bu geceden itibaren uygulanacak! 21 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları Ekonomi Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? İşte güncel altın fiyatları Ekonomi Emlakçı ve ev sahibinden bu kadarına da 'pes' dedirten oyun! 1 ev, 5 ayrı fiyat Ekonomi