Memur zam teklifi ne zaman belli olacak? Üçüncü görüşme başladı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde müzakereler, belirlenen takvim gereği 22 Ağustos'ta tamamlanacak. Memurların ve emeklilerin gözü açıklanacak zam oranı ve toplantılardan çıkacak kararlarda. 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü başladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na geldi.

Abone ol

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini etkileyecek toplu sözleşme görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde devam ediyor. 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin üçüncüsü başladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi çerçevesinde görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na giriş yaptı.

UZLAŞMA OLMAZSA HAKEM HEYETİ KARAR VERECEK

Taraflar arasında gün sonuna kadar uzlaşma sağlanamaması halinde görüşmelerde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. Yüksek yargı mensubu, bürokrat, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos'a kadar verecek.

HÜKÜMETİN SON TEKLİFİ

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Buna karşın Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5 şeklinde revize etmişti.

2023 mısır alım fiyatı belli oldu! Ekonomi Gözler 24 Ağustos'a çevrildi! Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Çıkacak mı, düşecek mi? Ekonomi Bakan Şimşek'ten öğrenciye vergisiz telefon açıklaması Ekonomi Hem yatırımcı sayısı hem de yükseliş tavan yaptı Ekonomi