Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaş zammı belli oluyor. Aralık ayı enflasyon oranının belirlenmesiyle memur maaş zammı 2023 belli olacak. Uzmanlar, memur ve emekli maaş zammı için son tahminlerini yaptı. Peki, memur maaş zammı ne kadar olacak? 2023 emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

Abone ol

Memur ve emekli maaş zammı 2023 belli olması için geriye sayım başladı. TÜİK tarafından 2022 Aralık ayı enflasyon miktarının açıklanması ile memur ve emekli maaş zammı ortaya çıkacak. Yarın açıklanacak altı aylık enflasyon oranı için uzmanlar son tahminlerini açıkladı. İşte 2023 memur ve emekli maaş zam oranları...

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur maaşlarına altı aylık enflasyon farkının toplamına göre zam yapılıyor. Son zam Haziran 2022 enflasyon oranının açıklanması ile Temmuz ayında yapıldı. Altı aylık enflasyon farkına toplu sözleşme farkı eklenmesiyle memur maaşları 3 Ocak Salı günü belli olacak.

BEŞ AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Kasım ayında açıklanan enflasyon oranı 2,88 idi. Bununla birlikte beş aylık enflasyon farkı 14,05'e yükseldi. Beş aylık enflasyon farkına göre memur maaşlarına yapılacak zammın en az 15,11 olması gerekiyor. Kesin zam oranı ise yarın açıklanacak Aralık ayı enflasyon oranı ile belli olacak.

ARALIK AYI ORANI İLE ALTI AYLIK ENFLASYON FARKI TAHMİNLERİ

Memur maaşlarına zam miktarı için uzmanların iki tahmini var. Buna göre eğer yıl sonu enflasyon artışı yüzde 60 olursa %14,09, yüzde 65 olması halinde %17,03 oranında zam yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI TAHMİNİ NE KADAR?

Şu anda en düşük memur maaşı 9 bin 51 lira. Tahminlere göre 10 bin 300 lira veya 10 bin 600 lira arasında olması bekleniyor.

REFAH PAYI FARKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde yükselterek refah kaybını gidermekte kararlıyız" dedi.

Çalışanların aldıkları maaşlardan enflasyon oranı düşüldükten sonra yapılan artıştan hesaplanarak ödenen refah payının yılbaşında yüzde 5 ile 10 arasında verilmesi gündeme geldi.

Enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Ekonomi 2023 pasaport ücretleri ne kadar oldu? Ekonomi 2 Ocak 2023 güncel altın fiyatları Ekonomi 2 Ocak 2023 güncel döviz kurları Ekonomi