Memur emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak, ne zaman belli olacak?

Memur emekli maaşı temmuz zammı için gözler TÜİK'te. Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zamdan sonra memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak merakla bekleniyor. Peki, memur emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

Abone ol

Memur ve emekliler, 2023 Temmuz zammını bekliyor. En düşüklü memur maaşının 22 bin lira olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Açıklanacak haziran enflasyon oranı ile altı aylık enflasyon farkı da belli olacak. Refah payının da ekleneceği zam oranı ne zaman belli olacak, ne kadar olacak merakla bekleniyor.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında zamlı maaş alacak olan memur ve memur emeklilerinin zamları toplu sözleşmeden elde ettikleri zam oranı, Ocak-Temmuz 2023 dönemini içeren enflasyon farkı ve refah payının eklenmesiyle bulunuyor.

Memur maaşları için Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 6 aylık enflasyon verileri belirleyici olacak. Son olarak Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayı enflasyonu toplam 15.26 oldu.

2023’ün ikinci yarısında görevdeki memurlar ile emeklileri maaşlarını yüzde 6 zamlı alacak. 2023’ün Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyonun yüzde 8’i geçmesi halinde de aradaki fark maaş zamlarına eklenecek. Enflasyon maaşının yanı sıra maaşlara refah payı da eklenecek.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Henüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı memur zammı çalışmalarını tamamlamadı. Son olarak Haziran ayı enflasyonun açıklanması ve refah payı eklemesiyle beraber yeni zamlı maaşlar hesaplanacak. Memur zammı ile ilgili teklifin TBMM tatile girmeden yasalaştırılarak hayata geçmesi bekleniyor.

Hafize Gaye Erkan'dan bankacılara sitem Ekonomi BİST haftaya yükselişle başladı Ekonomi Akaryakıt fiyatlarına zam! Otomotiv Merkez'den döviz bildirim kararı Ekonomi