Memur emekli zammı ne kadar olacak?

Memur emekli zammı ve 2023 memur zammı ne kadar olacak gündemin merak edilen konulardan birisidir. Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ve memur maaşı açıklaması yaptı. Yılda iki kez zam yapılan emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Memur maaşı ne kadar zamlanacak? İşte detaylar…

Abone ol

Emekli maaşı zammı ve memur maaşı zammı ne kadar olacak soruları vatandaşlar tarafından her gün sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında merak edilen emekli maaşı ve memur maaşına dair açıklamalarda bulundu. Peki, emekli maaşı zammı ne kadar olacak? 2023 memur maaşı ne kadar olacak? 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI 2023 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında şu açıklamaları yaptı:

"Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz"

"Hep söylediğimiz gibi ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız." diyen Erdoğan, asgari ücreti belirlerken, sosyal yardım yelpazesini genişletirken, işletmelere verdikleri kredi paketlerini büyütürken de bu anlayışla hareket ettiklerini vurguladı.

Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacaklarının altını çizen Erdoğan, "Ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkarmaktır. Amacımız bir sonraki yıl, yani 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Özellikle Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmektir. Onun için de ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz." diye konuştu.

BAKAN BİLGİN’DEN MEMUR MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve emekli zammı ile ilgili olarak şunları söyledi; 

"Bizim memur maaşlarıyla ilgili imzaladığımız madde var. Enflasyon farkını toplu sözleşmelerde veriyoruz. Bu sene de enflasyon üzerinde artış vereceğiz. Onu şimdi açıklamayayım. Son ay enflasyonu hesaplandıktan sonra belirleniyor. Aralık ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak ayında belli olacak. Aralık ayında enflasyon düşüşü devam edecek. Biz tüm bunları değerlendirerek alım gücünü destekleyecek oranda karar vereceğiz. Bitmemiş tamamlanmamış çalışmayı önceden açıklamak doğru olmaz. Biz ücret artışların dışında memur ve çalışanlarımızın ücretlerine çok önemli katkı yaptık. Ücret düzeyinde alınan vergileri vergi dışı bıraktık. Bu tüm ücretlere yansıdı. Şimdi bir başka şey daha yapılıyor."

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memurlar için 2022 yılının ikinci dönemi için yüzde 7 toplu sözleşme zammı bulunuyor ve enflasyon da yüzde 7'nin üzerine çıktığı için Kasım ayı enflasyonu dahil 5 aylık zamları yüzde 15,11'e ulaştı. Ancak bu oran Ocak ayında ayında açıklanacak Aralık ayı enflasyon oranıyla yeniden güncellenecek. Eğer Aralık 2022'de  aylık enflasyon düşmüşse yüzde 15,11 geriye çekilecek, aylık enflasyon yükselmişse yüzde 15,11 oranı artan aylık enflasyon kadar yükselmiş olacak.

SSK VE BAĞKURLULARIN DURUMU NE?

SSK ve Bağkurlularda toplu sözleşme bulunmuyor ve 6 aylık enflasyon farkına göre maaşlarına zam alıyorlar. Buna göre SSK ve Bağkurlular şimdiden yüzde 14,05 oranında zammı hak etti. Ancak Aralık ayı enflasyonuna göre bu durum değişebilir. Aralık ayında aylık enflasyon düşerse yüzde 14,05 olan güncel oran da düşüş gösterecek. Aralık ayında aylık enflasyon yükselirse maaşlarına gelecek zam yüzde 14,05'in üzerinde olacak.

Ayrıca memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 3600 ek göstergeden de ekstra zam gelecek.

EYT ne zaman açıklanacak? Ekonomi 27 Aralık güncel altın fiyatları Ekonomi 27 Aralık güncel döviz kurları Ekonomi Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? Ekonomi