Memur ve emeklilerin zam oranı ne kadar oldu? SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zam oranı belli oldu mu?

Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı, açıklanan aralık enflasyon verileri sonrasında belli oldu. Milyonlarca vatandaş, TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerini bekliyor. Altı aylık enflasyon farkının belli olması ile memur ve emekli maaş zam oranı belli oldu. İşte detaylar...

Abone ol

Aralık ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından paylaşıldı. Enflasyon, Aralık 2023'te aylık bazda yüzde 2,93 artarken yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. Böylece refah payı hariç memur ve emekli maaş zammı belli oldu. Peki, 2024 memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamları zam oranında belirleyici oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 37,57'lik enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam imkanı doğdu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAM ORANI NE KADAR?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor.

Memur ve memur emeklileri yüzde 31,5 oranında enflasyon farkına hak kazandı.

Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

Memur ve emekli zammı belli oldu Ekonomi Ocak ayında kira artışı ne kadar olacak? Ekonomi ENAG'ın aralık ayı enflasyon verileri Ekonomi Araç muayene ücretleri belli oldu Ekonomi