Mehmet Şimşek'ten TCMB'deki rezerv artışına ilişkin açıklama: Cesaret verici

Son dakika haberleri: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası rezervleriyle ilgili önemli bir mesaj geldi. "Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır" diyen Şimşek, son dönemde rezervlerde gözlenen artış için "cesaret verici" ifadesini kullandı.

Abone ol

Son dakika haberleri... 2023 seçimlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomideki yeni hedeflerine dair yol haritasını paylaşmaya devam ediyor. Bakan Şimşek son yaptığı paylaşımda Merkez Bankası'ndaki rezerv artışına dikkat çekti.

Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır. 26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir. Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir.

Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz."

İhtiyaç sahibi ailelere bu ay toplam 4,3 milyar TL ödeme Ekonomi Sel bölgesi için KOSGEB Acil Destek Kredisi devrede! Ekonomi Memur ve emeklinin gözü zam teklifi için TBMM'de Ekonomi Otomobil sahiplerinin kafası karışık! Bir zam daha geliyor Ekonomi