Mayıs enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?

Mayıs enflasyon oranı için gözler TÜİK'Te. Asgari ücrete yapılacak zam ve memur ile emekli maaş zammını bir ölçüde belirleyecek 2023 Mayıs enflasyon verileri, bugün TÜİK tarafından açıklanacak. Peki, mayıs enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Uzmanların mayıs enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

Abone ol

Mayıs enflasyonu açıklamasına saatler kaldı. TÜİK, her ay bir önceki ayın enflasyon verilerini, TEFE-TÜFÜ değişim oranlarını açıklıyor. Hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bugüne kadar enflasyon oranı açıklaması için gözler TÜİK'te. Peki, mayıs enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Mayıs enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

MAYIS ENFLASYON ORANI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, her ayın üçünde bir önceki ayın enflasyon verilerini açıklıyor. Ayın üçü hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle enflasyon oranı bugün saat 10.00'da açıklanacak. 

MAYIS ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,07 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 1 ve en yüksek yüzde 2,4 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,07) göre bir önceki ay yüzde 43,68 olan yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi mayısta yüzde 46,26'dan 47,32'ye yükseldi.

Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,39 artış göstermişti.

Tarım ve Orman Bakanı olan İbrahim Yumaklı'dan güvenilir gıda makul fiyat mesajı Ekonomi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı Ekonomi Alparslan Bayraktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu Gündem Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oldu Gündem