Mart ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Mart ayı enflasyon oranı merak ediliyor. Nisan ayı başında açıklanacak enflasyon oranı için uzmanların beklentisi belirlendi. Yapılan anket sonucunda Mart ayı enflasyon tahminleri açıklandı. Şubat ayında enflasyon yüzde 55,18 çıkmıştı. Peki, Mart 2023 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Mart enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

Abone ol

Ekonomide gözler Mart enflasyon oranı açıklamasında. Enflasyon oranı, asgari ücret, memur ve emekli maaş zam oranı belirlenmesinde önemli bir faktör. Şubat ayında enflasyon oranı yüzde 55,18 ile son 12 ayın en düşük seviyesi oldu. Peki, 2023 Mart enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Uzmanların, Mart enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

MART AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon oranı, her ayın üçünde açıklanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 Mart enflasyon oranı, 3 Nisan Pazartesi günü açıklanacak.

MART AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Nisan Pazartesi günü açıklanacak mart ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,86 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mart ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,93 ve en yüksek yüzde 3,65 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,86) göre bir önceki ay yüzde 55,18 olan yıllık enflasyonun yüzde 51,35'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi yüzde 51,57'den yüzde 49,56'ya geriledi.

ŞUBAT ENFLASYON ORANI NE ÇIKMIŞTI?

Enflasyon, şubatta yıllık bazda yüzde 55,18 olurken bu rakam son 12 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 3,15, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,56 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 55,18, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 76,61 olarak gerçekleşti.

EPD indirimli tarifeler listesini paylaştı Ekonomi S&P, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı Ekonomi Katılım Finans Kanunu Teklifi, TBMM'de Ekonomi Fuat Oktay KKTC'de İmza Töreni'ne katıldı Siyaset