Kredi kartlarında limit ve taksit sayılarına yeni düzenleme geldi

Mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamaların yüzde 103 artış göstermesi sonucunda, kredi kartı kullanımını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarında düzenlemeye gidilecek. Kurumların önümüzdeki günlerde harekete geçmesi bekleniyor.

Abone ol
  • Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre mayıs ayında kredi kartı ile yapılan harcamalar yüzde 103 artarak 1,3 trilyon TL'ye yükseldi.

  • Dünya gazetesinin haberine göre; Türkiye'de kredi kartı kullanımı hızla artıyor. BKM verilerine göre kartlı ödemeler son bir yılda iki kattan faz­la artarken toplam kart adedi de 410 milyona yaklaştı.

  • Önümüzdeki günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı limitlerine yönelik bir düzenleme yapacağı konuşuluyor. Kredi kartını kısa süredir kullananlar için maksimum limit aylık gelirin 4 katı, uzun süredir kart sahibi olan ve düzenli ödeme yapan müşterilere ise maaşları ve yan gelirleri toplamının 8 katı oranında limit tahsis edilmesi planlanıyor.

     
İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu Ekonomi İstanbul’da halk ekmeğe zam Ekonomi Tüketici güven endeksinde azalış Ekonomi CANiK'ten yeni ihracat sözleşmesi Ekonomi