Kredi kartı kullanımına kısıtlama! OVP'deki o madde gözden kaçmadı! Borsada halka arzlar için düzenleme yolda

Ekonomide üç senelik yol haritası Orta Vadeli Program (OVP) ile netlik kazanırken enflasyonla mücadele, sıkı para politikası ve dalgalı döviz kuru uygulamasının süreceğine ilişkin hedefler programda ele alındı. Bu çerçevede yeni dönemde pek çok yeni düzenleme de uygulamaya alınacak. Bunlardan en göze çarpanı da kredi kartı kullanımına kısıtlama getirileceğine ilişkin hedef oldu. Son günlerde yaşanan halka arz furyası için de yeni düzenlemenin yolda olduğunun da altı çizildi.

Abone ol

Uzmanlar tarafından ortaya koyduğu hedefler bakımından gerçekçi olarak ele alınan Orta Vadeli Program (OVP) enflasyonla mücadele için sıkı para politikasının süreceği ve mali disiplinin temin edileceği esas hedeflerinin yanında pek çok düzenlemenin yapılacağını da haber verdi.

Habertürk’te yer alan habere göre, programda politika ve tedbirler sayılırken önemli maddelerden birisi enflasyonla mücadele için kredi kartına el atılacağı bildirildi. OVP'de "Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir" denilerek bu alanda kullanımı sınırlayacak önlemler alınacağını ortaya koydu.

Bilindiği üzere, önceki dönemlerde kart kullanımını azaltmak için kredi kartı asgari ödeme ve kullanım limitleri artırılmış, taksit sayısı azaltılmıştı.

HALKA ARZLAR DESTEKLENECEK

Programın maddeleri arasında ilginç bir madde de sermaye piyasalarının sunduğu imkânlardan şirketlerin yaşam döngülerinin her aşamasında daha fazla yararlanmasının temin edileceği ve halka arzların artırılması için gerekli adımların atılacağı şeklinde. Böylece ekonomi yönetiminin son hızla süren halka arzları bundan sonra da destekleyeceği, sermaye piyasalarının gelişmesi için çaba harcayacağı OVP'nin maddeleri arasında yerini alıyor.

Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? 7 Eylül güncel altın fiyatları Ekonomi İş dünyasının OVP yorumu 'pozitif' oldu Gündem Öğrenci servis ücretlerinde fahiş fiyat tarifesini yetkili isme sorduk Ekonomi Ebebek çalışanları isyanda Yaşam