Kiracı ve ev sahiplerini üzecek haber! Asgari ücretin ardından aidatlara zam yolda! Bazıları kiraları geçiyor...

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük ara zammın peşinden birçok kaleme de zam yapılması tahmin edilirken, ev sahipleri ve kiracıları üzecek haber geldi. Asgari ücrette zammının aidatlara yansıması bekleniyor. Çalışa masraflarının yükseleceğinin altını çizen uzmanlar, yüzde 30'u aşkın fazla zamlar için ev sahibi ve kiracıları uyarıyor.

Abone ol

Son zamanlarda adeta kiralarla yarışan aidatlara yeni bir zam geleceği belirtiliyor. Asgari ücret zammına yapılan yüzde 34'lük yükselişin çalışan masrafı olarak aidatlara eklenmesi bekleniyor İşte ayrıntılar...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI KİRALARA YANSIYACAK

Hem ev sahipleri hem de kiracılara kötü haber geldi. Şehirden şehre, şehirler içinde de bölgeden bölgeye farklılık gösteren aidatlar, en düşük 200 TL'den başlarken binlerce TL'ye kadar çıkıyor. Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük son zammın aidatlara da yansıması bekleniyor.

Hem site hem de konut aidatlarında en önemli gider kalemi olarak gösterilen personel maaşları, asgari ücret zammıyla birlikte artacak.

TAHMİNİ ORAN YÜZDE 30

Asgari ücretin Temmuz ayında 11 bin 402 TL olmasıyla birlikte benzer artışın da aidatlarda olacağı belirtiliyor. Yani aidat tutarı ortalama yüzde 30 artabilir.

"ARTIK 2500 TL OLUR"

Show Haber'e konuşan bir vatandaş "200 TL'ydi, 550 TL oldu, 900 oldu ve en son 1400 TL oldu. Artık 2000 veya 2500 TL olur" ifadelerini kullandı.

EV SAHİBİ VE KİRACILAR DİKKAT!

Sektör temsilcileri, yılda birkaç kez zamlanan aidatlar karşısında ev sahibi ve kiracıları da fahiş artış yapmak isteyenlere karşı uyarıyor. Yüzde 30'dan fazla zam için itiraz yolunun açık olduğu belirtiliyor.

Otobüs biletlerine fahiş zam! 1 günde oldu Ekonomi Köprü ve otoyol geçişlerinde rekor Ekonomi 81 ile kentsel dönüşüm hamlesi! Yılda 400 bin konut inşa edilecek Ekonomi Merkez Bankası'ndan yeni hamle: Resmi Gazete'de yayınlandı Ekonomi