Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? Seyyanen zam kıdem tazminatını artırır mı?

Kıdem tazminatı, son brüt ücreti üzerinden ödeniyor ve bir yıllık hizmet karşılığı 30 günlük ücret veriliyor. Memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 ile 8 bin 76 liralık seyyanen zam sonrasında kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu merak ediliyor.

Abone ol

Kıdem tazminatı tavanı, en yüksek devlet memuruna bir yıllık hizmeti karşılığında verilen emekli ikramiyesini geçemiyor. Hesaplama da buna göre yapılıyor. Memur maaşına yapılan seyyanen zammın kıdem tazminatı tavanını artıracak mı sorusu uzmanlar tarafından yorumlandı. Peki, kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu?

SEYYANEN ZAM KIDEM TAZMİNATI TAVANINI ARTIRACAK MI?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, merak edilen bu soruyu yanıtladı. Ahmet Kıvanç yazısında "AK Parti milletvekillerince TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifine göre, ilave ödeme adı altında yapılan seyyanen zam, diğer mevzuat uyarınca mali hakların belirlenmesine esas ödeme unsurlarının kapsam veya hesabına dahil edilmeyecek. Başka bir ifadeyle, bu ödeme memurların emekli ikramiyesinde veya işçilerin kıdem tazminatı tavanı hesabında dikkate alınmayacak." sözleri ile konuyu açıkladı.

YENİ KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

Kıdem tazminatı tavanı belirlenmesinde sadece memur maaş katsayısındaki artış dikkate alınacak. Memur maaş katsayısı yüzde 17,55 oranında arttı. Buna göre 19 bin 982 lira 83 kuruş olan kıdem tazminatı tavanı, 23 bin 489 lira 82 kuruş oldu.

Dolar nereye kadar yükselir uzman isim yorumladı! Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek'ten ekonomi programı mesajı Ekonomi Motorin ve LPG zıt ilerliyor! Fiyatlar tabelaya yansıdı Ekonomi İkinci el araçta yeni düzenlemeye uymayanlara ceza yağacak Ekonomi