Kazakistan Ekonomisi Ham Madde Dışı Sektörlerle Büyüyor

Kazakistan, ham madde dışı sektörlerdeki gelişimle bu yıl %4 büyüme kaydetti.

Abone ol

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, bu yıl ülkedeki ekonomik büyümenin büyük ölçüde ham madde dışı sektörlerin gelişimi ile sağlandığını duyurdu.

2024 GELİŞME BEKLENTİLERİ

Baybazarov, Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısında 2024 yılı ocak-eylül dönemindeki gelişme dinamiğini değerlendirdi. Yılın dokuz ayında Kazakistan ekonomisinin %4 büyüme kaydettiğini ifade etti.

SEKTÖREL BÜYÜME VERİLERİ

Reel sektörde %5, hizmet sektöründe ise %3,8 oranında büyüme gerçekleşirken, tarım ve inşaat sektörleri önemli bir ilerleme kaydetti. Ulaştırma hizmetlerinde %8, telekomünikasyonda %6,4, ticarette %6,3 ve imalat sanayisinde %4,8 büyüme gözlemlendi.

YATIRIM ALANLARI

Baybazarov, gayrisafi yurt içi hasılanın %65'inin ticaret, imalat, inşaat ve tarım sektörlerinden kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, en fazla yatırımın telekomünikasyon, eğitim, ulaştırma, imalat ve sağlık sektörlerine yapıldığını vurguladı.

SGK'dan erken emeklilik müjdesi! Ekonomi Odeabank'ın Abu Dabi merkezli ADQ'ye satışı yapıldı Ekonomi İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Koşu ve Ziyaret Ekonomi THY'nin Kargo Markası Widect'in Birinci Yıl Dönümü Kutlandı Ekonomi