Kamu bankaları konu kredisi için hazırlanıyor! Ekonomist Şenol Babuşcu detayları açıkladı

Merkez Bankası ve BDDK konut kredileri için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, kamu bankalarının aylık %1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına hazırlandığını duyurdu.

Abone ol

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından konut kredisi kampanyaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kamu bankalarının hazırlık içinde olduğunu belirten Babuşçu, aylık %1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına hazırlanıldığını belirtti.

Babuşçu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Kamu bankaları aylık %1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyasına hazırlanıyor."

VATANDAŞ EV SAHİBİ OLACAK

Fahiş kira fiyatları için bir yandan konut arzını artırıcı adımlar atılırken bir yandan da konuta erişimi kolaylaştırarak vatandaşı uygun koşullarda ev sahibi yapacak yeni uygulamalar gündeme geliyor. Böylelikle bir taşla iki kuş vurulacak.

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASINDA DETAYLAR NETLEŞİYOR

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni konut kredisi geliyor. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde çeşitli kampanyalar yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile yaptığı buluşması kapsamında düzenlemenin ipuçlarını verdi.

MERKEZ BANKASI VE BDDK ÇALIŞMA YAPIYOR

İlk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu konuda Merkez Bankası ve BDDK’nın çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz.” dedi.

Türkiye ekonomi gündemine odaklandı Ekonomi Sıfır otomobil alacaklara müjde Ekonomi Dünyaca ünlü Fethiye Belcekız Plajı iş insanı Kenan Kıran'a kiralandı Ekonomi Milyonların beklediği zam ne olacak? Ekonomi